Hjemmesider - Sådan undgår du døde sider - Anita Cordes

Hjemmesider – Sådan undgår du døde sider

Du har med garanti også prøvet at lande på en helt blank hjemmeside med en ”fejl 404”. Det vil sige en side, der ikke længere er aktiv, og hvor ejeren har glemt at dirigere dig et andet sted hen.

Ikke det smarteste, for det er en stensikker måde til at få dig til at vende om og søge efter informationen et andet sted.

Hjemmesider: Sådan undgår du døde sider - blogindlæg af Anita Cordes

Men det er der heldigvis en smart løsning på.

Da jeg for et stykke tid siden skulle lave en helt ny hjemmeside, gjorde jeg 2 ting:

  1. Jeg startede med at kigge min gamle hjemmeside igennem. Jeg havde gennem årene fået tilføjet alt for mange sider og undersider, og det hele var blevet lidt for uoverskueligt for min målgruppe – og mig selv.

    Desuden havde jeg også nogle gamle sider liggende med nogle ydelser, jeg tilbød, da jeg startede som selvstændig, men som jeg ikke længere sælger. Væk med dem.

  2. Jeg brugte det lille smarte værktøj “site:”. Det vil sige, jeg lavede en søgning på Google, hvor jeg skrev: site:anitacordes.dk (ikke noget med www).

    Og så fik jeg en laaaang liste med samtlige de sider, som Google viste.

Det vil sige, det var noget af en større omgang, jeg skulle i gang med for at få ryddet op i det hele. Samtidig med jeg skulle sikre mig, at jeg fik det gjort korrekt.

Hvis jeg bare havde slettet de gamle sider eller gjort dem private i WordPress, så risikerede jeg, at en masse mennesker havnede på en fejl 404-side.

Jeg kendte godt til det, der hedder “301 re-direction”, men var lidt i tvivl, om det var noget, jeg kunne finde ud af. Du ved, den der følelse af at være bange for at lave en fejl, der lægger hele ens hjemmeside ned.

Sådan havde jeg det også, så jeg skulle finde den rigtige måde at gøre det på uden samtidig at miste overblikket.

Her er hvad jeg gjorde for at undgå døde sider

Jeg startede med at oprette et Excel-ark, hvor jeg i den første kolonne listede samtlige hoved- og undersider på min gamle hjemmeside og kopierede url’en ind for hver enkelt side. Nedenunder kopierede jeg alle url’erne ind fra min søgning via “site:”.

I næste kolonne kopierede jeg så den url ind, hvor min ”gamle” underside skulle re-directes til.

I den 3. kolonne skrev jeg kommentarer til hver enkelt side som fx ”Slettes” eller ”Omskrives senere” osv.

Derefter hentede jeg det plugin i WordPress, der hedder ”Redirection”. Med det i hånden havde jeg nu et meget enkelt redskab til at få re-directet alle de sider, jeg gerne ville have ryddet op i.

Det er meget simpelt at gå til. Du kopierer først url’en på den side, du gerne vil af med ind i pluginnet der, hvor der står ”Source URL”. Dernæst kopierer du url’en på den side, du vil re-directe den gamle side til ind, hvor der står ”Target URL”. Og trykker “Gem”.

Ingen er fejlfri, og heller ikke jeg. Så skulle du støde på en død side på min hjemmeside, må du meget gerne sende mig en mail på marketing@anitacordes.dk så jeg hurtigst muligt kan få rettet fejlen.

Bonusinfo

Du kan også bruge et plugin, der hedder Broken Link Checker. Det sender en mail til dig, hvis det opdager, at du har et dødt link på en af dine sider. Så kan du hurtigt få rettet fejlen.

TIP!

Vil du have mange flere tips og gode råd til din hjemmeside, så læs også disse blogindlæg:

Anita Cordes
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial